A tiramisu palacsinta az egyik legkényeztetőbb édesség, ami a klasszikus olasz desszertet és a magyar palacsintát ötvözi. Kávé, mascarpone, kakaó – minden, amit imádunk, csak most felcsavart változatban. 🥞☕🍫
Tiramisu palacsinta
Hozzávalók
Hozzávalók
🥞 A palacsintatésztához:(kb. 10-12 vékony palacsinta)
- 2 db tojás
- 250 g liszt
- 300 ml tej
- 200 ml szénsavas ásványvíz
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
- kevés olaj a sütéshez
🍮 A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín hideg, 30%-os
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1-2 evőkanál erős eszpresszó kávé lehet koffeinmentes is
- 1 evőkanál Amaretto vagy rumaroma elhagyható
🍫 A rétegezéshez és díszítéshez:
- 100 ml lehűtött feketekávé
- cukrozatlan kakaópor a tetejére
- reszelt étcsokoládé opcionális
Elkészítés
🧑🍳 Elkészítés:
- Palacsinták: Keverd ki a tésztát csomómentesre, pihentesd 15 percig, majd süsd ki a klasszikus módon, vékony palacsintákra.
- Krém: A habtejszínt verd kemény habbá. A mascarponét keverd simára a cukorral, vaníliával és kávéval, majd óvatosan forgasd bele a habot.
- Töltés:- Minden palacsintát egy ecsettel vagy kanállal enyhén megkenünk hideg kávéval.- Megkenjük a kávés mascarponekrémmel (ne túl vastagon).- Feltekerjük, mint a klasszikus palacsintát.
- Tálalás:- A tetejére hints kakaóport és szórd meg csokireszelékkel.- Hűtve a legfinomabb, de frissen is mennyei!