🍰 Tiramisu palacsinta – a klasszikus desszert palacsinta köntösben

A tiramisu palacsinta az egyik legkényeztetőbb édesség, ami a klasszikus olasz desszertet és a magyar palacsintát ötvözi. Kávé, mascarpone, kakaó – minden, amit imádunk, csak most felcsavart változatban. 🥞☕🍫

 

Tiramisu palacsinta

Hozzávalók
  

Hozzávalók

🥞 A palacsintatésztához:(kb. 10-12 vékony palacsinta)

  • 2 db tojás
  • 250 g liszt
  • 300 ml tej
  • 200 ml szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliás cukor
  • kevés olaj a sütéshez

🍮 A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín hideg, 30%-os
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1-2 evőkanál erős eszpresszó kávé lehet koffeinmentes is
  • 1 evőkanál Amaretto vagy rumaroma elhagyható

🍫 A rétegezéshez és díszítéshez:

  • 100 ml lehűtött feketekávé
  • cukrozatlan kakaópor a tetejére
  • reszelt étcsokoládé opcionális

Elkészítés
 

🧑‍🍳 Elkészítés:

  • Palacsinták: Keverd ki a tésztát csomómentesre, pihentesd 15 percig, majd süsd ki a klasszikus módon, vékony palacsintákra.
  • Krém: A habtejszínt verd kemény habbá. A mascarponét keverd simára a cukorral, vaníliával és kávéval, majd óvatosan forgasd bele a habot.
  • Töltés:
    - Minden palacsintát egy ecsettel vagy kanállal enyhén megkenünk hideg kávéval.
    - Megkenjük a kávés mascarponekrémmel (ne túl vastagon).
    - Feltekerjük, mint a klasszikus palacsintát.
  • Tálalás:
    - A tetejére hints kakaóport és szórd meg csokireszelékkel.
    - Hűtve a legfinomabb, de frissen is mennyei!

Megjegyzés

💡 Tipp:

Készítheted „rakott” változatban is: palacsinta, krém, kávé, palacsinta, krém… mint egy palacsintatorta, hűtőben pihentetve igazi vendégváró desszert! 😍

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up