🥞 A palacsintatésztához:(kb. 10-12 vékony palacsinta)
2dbtojás
250gliszt
300mltej
200mlszénsavas ásványvíz
2evőkanálolaj
1evőkanálporcukor
1csipetsó
1teáskanálvaníliakivonat vagy vaníliás cukor
kevés olaj a sütéshez
🍮 A krémhez:
250gmascarpone
200mlhabtejszínhideg, 30%-os
2evőkanálporcukor
1teáskanálvaníliakivonat
1-2evőkanálerős eszpresszó kávélehet koffeinmentes is
1evőkanálAmaretto vagy rumaromaelhagyható
🍫 A rétegezéshez és díszítéshez:
100mllehűtött feketekávé
cukrozatlan kakaópor a tetejére
reszelt étcsokoládéopcionális
Elkészítés
🧑🍳 Elkészítés:
Palacsinták: Keverd ki a tésztát csomómentesre, pihentesd 15 percig, majd süsd ki a klasszikus módon, vékony palacsintákra.
Krém: A habtejszínt verd kemény habbá. A mascarponét keverd simára a cukorral, vaníliával és kávéval, majd óvatosan forgasd bele a habot.
Töltés:- Minden palacsintát egy ecsettel vagy kanállal enyhén megkenünk hideg kávéval.- Megkenjük a kávés mascarponekrémmel (ne túl vastagon).- Feltekerjük, mint a klasszikus palacsintát.
Tálalás:- A tetejére hints kakaóport és szórd meg csokireszelékkel.- Hűtve a legfinomabb, de frissen is mennyei!
Megjegyzés
💡 Tipp:
Készítheted „rakott” változatban is: palacsinta, krém, kávé, palacsinta, krém… mint egy palacsintatorta, hűtőben pihentetve igazi vendégváró desszert! 😍