🍽️ Rántott fahéjas-szilvás palacsinta – ropogós bunda, fűszeres gyümölcstöltelék, és egy kis mámoros nosztalgia

A rántott fahéjas-szilvás palacsinta igazi comfort food, amitől mindenki nosztalgikus hangulatba kerül. Kívül ropogós, belül puha és gyümölcsös – tökéletes egy őszi vagy téli desszertnek, de igazából bármikor jöhet. Jöjjön a recept:

Rántott fahéjas-szilvás palacsinta

Hozzávalók
  

Hozzávalók

🥞 Palacsintatészta (8-10 db-hoz):

  • 2 db tojás
  • 250 g liszt
  • 300 ml tej
  • 200 ml szódavíz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor

🍑 Töltelék:

  • 250 g aszalt szilva vagy friss, puhára párolt szilva héj nélkül
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 db citrom reszelt héja és kevés leve
  • opcionálisan 1 evőkanál rum vagy rumaroma

🍳 Panírozás:

  • liszt
  • 1-2 db tojás felverve
  • zsemlemorzsa lehet akár durvára őrölt dióval keverve

🧈 Sütéshez:

  • Bő olaj vagy kókuszzsír

Elkészítés
 

🧑‍🍳 Elkészítés:

  • Süsd ki a palacsintákat.
  • A töltelékhez valókat pépesítsd villával vagy aprítóval, hogy egy sűrű lekvár-szerű masszát kapj.
  • Töltsd meg őket a fahéjas-szilvás krémmel, és tekerd fel (vagy hajtsd batyuba).
  • Forró olajban aranybarnára süsd mindkét oldalukat (kb. 1-2 perc oldalanként).
  • Itasd le papírtörlőn.

🍨 Tálalás:

  • - Porcukorral meghintve
    - Vaníliaszósszal vagy gombóc vaníliafagyival
    - Egy kis fahéjjal megszórva a tetején

Megjegyzés

💡 Tipp:

Ha batyuba hajtod és fogpiszkálóval rögzíted, különleges kis csomagok lesznek belőle, amik látványra is nagyon mutatósak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up