A rántott fahéjas-szilvás palacsinta igazi comfort food, amitől mindenki nosztalgikus hangulatba kerül. Kívül ropogós, belül puha és gyümölcsös – tökéletes egy őszi vagy téli desszertnek, de igazából bármikor jöhet. Jöjjön a recept:
Rántott fahéjas-szilvás palacsinta
Hozzávalók
Hozzávalók
🥞 Palacsintatészta (8-10 db-hoz):
- 2 db tojás
- 250 g liszt
- 300 ml tej
- 200 ml szódavíz
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
- 1 teáskanál vaníliás cukor
🍑 Töltelék:
- 250 g aszalt szilva vagy friss, puhára párolt szilva héj nélkül
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 db citrom reszelt héja és kevés leve
- opcionálisan 1 evőkanál rum vagy rumaroma
🍳 Panírozás:
- liszt
- 1-2 db tojás felverve
- zsemlemorzsa lehet akár durvára őrölt dióval keverve
🧈 Sütéshez:
- Bő olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés
🧑🍳 Elkészítés:
- Süsd ki a palacsintákat.
- A töltelékhez valókat pépesítsd villával vagy aprítóval, hogy egy sűrű lekvár-szerű masszát kapj.
- Töltsd meg őket a fahéjas-szilvás krémmel, és tekerd fel (vagy hajtsd batyuba).
- Forró olajban aranybarnára süsd mindkét oldalukat (kb. 1-2 perc oldalanként).
- Itasd le papírtörlőn.
🍨 Tálalás:
- - Porcukorral meghintve- Vaníliaszósszal vagy gombóc vaníliafagyival- Egy kis fahéjjal megszórva a tetején
Megjegyzés
💡 Tipp:
Ha batyuba hajtod és fogpiszkálóval rögzíted, különleges kis csomagok lesznek belőle, amik látványra is nagyon mutatósak!