Go Back

Rántott fahéjas-szilvás palacsinta

Hozzávalók
  

Hozzávalók
🥞 Palacsintatészta (8-10 db-hoz):
  • 2 db tojás
  • 250 g liszt
  • 300 ml tej
  • 200 ml szódavíz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
🍑 Töltelék:
  • 250 g aszalt szilva vagy friss, puhára párolt szilva héj nélkül
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 db citrom reszelt héja és kevés leve
  • opcionálisan 1 evőkanál rum vagy rumaroma
🍳 Panírozás:
  • liszt
  • 1-2 db tojás felverve
  • zsemlemorzsa lehet akár durvára őrölt dióval keverve
🧈 Sütéshez:
  • Bő olaj vagy kókuszzsír

Method
 

🧑‍🍳 Elkészítés:
  1. Süsd ki a palacsintákat.
  2. A töltelékhez valókat pépesítsd villával vagy aprítóval, hogy egy sűrű lekvár-szerű masszát kapj.
  3. Töltsd meg őket a fahéjas-szilvás krémmel, és tekerd fel (vagy hajtsd batyuba).
  4. Forró olajban aranybarnára süsd mindkét oldalukat (kb. 1-2 perc oldalanként).
  5. Itasd le papírtörlőn.
🍨 Tálalás:
  1. - Porcukorral meghintve
    - Vaníliaszósszal vagy gombóc vaníliafagyival
    - Egy kis fahéjjal megszórva a tetején

Megjegyzés

💡 Tipp:

Ha batyuba hajtod és fogpiszkálóval rögzíted, különleges kis csomagok lesznek belőle, amik látványra is nagyon mutatósak!