đŸœïž RĂĄntott fahĂ©jas-szilvĂĄs palacsinta – ropogĂłs bunda, fƱszeres gyĂŒmölcstöltelĂ©k, Ă©s egy kis mĂĄmoros nosztalgia

A rĂĄntott fahĂ©jas-szilvĂĄs palacsinta igazi comfort food, amitƑl mindenki nosztalgikus hangulatba kerĂŒl. KĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl puha Ă©s gyĂŒmölcsös – tökĂ©letes egy Ƒszi vagy tĂ©li desszertnek, de igazĂĄbĂłl bĂĄrmikor jöhet. Jöjjön a recept:

Råntott fahéjas-szilvås palacsinta

HozzĂĄvalĂłk
  

HozzĂĄvalĂłk
đŸ„ž PalacsintatĂ©szta (8-10 db-hoz):
  • 2 db tojĂĄs
  • 250 g liszt
  • 300 ml tej
  • 200 ml szĂłdavĂ­z
  • 2 evƑkanĂĄl cukor
  • 1 csipet sĂł
  • 1 evƑkanĂĄl olaj vagy olvasztott vaj
  • 1 teĂĄskanĂĄl vanĂ­liĂĄs cukor
🍑 TöltelĂ©k:
  • 250 g aszalt szilva vagy friss, puhĂĄra pĂĄrolt szilva hĂ©j nĂ©lkĂŒl
  • 2 evƑkanĂĄl barna cukor
  • 1 teĂĄskanĂĄl Ƒrölt fahĂ©j
  • 1/2 db citrom reszelt hĂ©ja Ă©s kevĂ©s leve
  • opcionĂĄlisan 1 evƑkanĂĄl rum vagy rumaroma
🍳 Panírozás:
  • liszt
  • 1-2 db tojĂĄs felverve
  • zsemlemorzsa lehet akĂĄr durvĂĄra Ƒrölt diĂłval keverve
🧈 SĂŒtĂ©shez:
  • BƑ olaj vagy kĂłkuszzsĂ­r

Method
 

🧑‍🍳 ElkĂ©szĂ­tĂ©s:
  1. SĂŒsd ki a palacsintĂĄkat.
  2. A töltelékhez valókat pépesítsd villåval vagy aprítóval, hogy egy sƱrƱ lekvår-szerƱ masszåt kapj.
  3. Töltsd meg Ƒket a fahĂ©jas-szilvĂĄs krĂ©mmel, Ă©s tekerd fel (vagy hajtsd batyuba).
  4. ForrĂł olajban aranybarnĂĄra sĂŒsd mindkĂ©t oldalukat (kb. 1-2 perc oldalankĂ©nt).
  5. Itasd le papĂ­rtörlƑn.
🍹 Tálalás:
  1. - Porcukorral meghintve
    - VanĂ­liaszĂłsszal vagy gombĂłc vanĂ­liafagyival
    - Egy kis fahéjjal megszórva a tetején

Megjegyzés

💡 Tipp:

Ha batyuba hajtod Ă©s fogpiszkĂĄlĂłval rögzĂ­ted, kĂŒlönleges kis csomagok lesznek belƑle, amik lĂĄtvĂĄnyra is nagyon mutatĂłsak!

Vélemény, hozzåszólås?

Az e-mail cĂ­met nem tesszĂŒk közzĂ©. A kötelezƑ mezƑket * karakterrel jelöltĂŒk

Recept értékelése




Up