A rĂĄntott fahĂ©jas-szilvĂĄs palacsinta igazi comfort food, amitĆl mindenki nosztalgikus hangulatba kerĂŒl. KĂvĂŒl ropogĂłs, belĂŒl puha Ă©s gyĂŒmölcsös â tökĂ©letes egy Ćszi vagy tĂ©li desszertnek, de igazĂĄbĂłl bĂĄrmikor jöhet. Jöjjön a recept:
HozzĂĄvalĂłk
Method
đ§âđł ElkĂ©szĂtĂ©s:
- SĂŒsd ki a palacsintĂĄkat.
- A töltelĂ©khez valĂłkat pĂ©pesĂtsd villĂĄval vagy aprĂtĂłval, hogy egy sƱrƱ lekvĂĄr-szerƱ masszĂĄt kapj.
- Töltsd meg Ćket a fahĂ©jas-szilvĂĄs krĂ©mmel, Ă©s tekerd fel (vagy hajtsd batyuba).
- ForrĂł olajban aranybarnĂĄra sĂŒsd mindkĂ©t oldalukat (kb. 1-2 perc oldalankĂ©nt).
- Itasd le papĂrtörlĆn.
đš TĂĄlalĂĄs:
- - Porcukorral meghintve- VanĂliaszĂłsszal vagy gombĂłc vanĂliafagyival- Egy kis fahĂ©jjal megszĂłrva a tetejĂ©n
Megjegyzés
đĄ Tipp:
Ha batyuba hajtod Ă©s fogpiszkĂĄlĂłval rögzĂted, kĂŒlönleges kis csomagok lesznek belĆle, amik lĂĄtvĂĄnyra is nagyon mutatĂłsak!