Hozzávalók
Method
Elkészítés:
- Palacsinták elkészítése: Keverd össze a lisztet, tojásokat, tejet, szódavizet, sót és olajat, majd hagyd pihenni kb. 15 percig. Forrósítsd fel a serpenyőt, adj hozzá egy kevés olajat, és süss vékony palacsintákat. Tedd félre őket.
- Bolognai töltelék: Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd addig, amíg kifehéredik. Ezután add hozzá a darabolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Főzd kb. 15-20 percig, hogy a szósz jól besűrűsödjön és az ízek összeérjenek.
- Töltés és sütés: Töltsd meg a palacsintákat a bolognai raguval, tekerd fel őket, majd helyezd egy tűzálló tálba. Szórd meg reszelt sajttal, és tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad és aranybarna nem lesz a teteje (kb. 10-15 perc).
Megjegyzés
Tálald frissen a megsült bolognai palacsintákat, akár salátával vagy egy kis extra paradicsomszósszal.
Különleges és laktató étel lehet ebédre vagy vacsorára.
Jó étvágyat hozzá!