Bolognai húsos palacsinta

Bolognai húsos palacsinta

Hozzávalók
  

Hozzávalók a palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej kb
  • 1 dl szódavíz vagy ásványvíz
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál olaj (és plusz egy kevés a sütéshez)
Hozzávalók a bolognai töltelékhez:
  • 250 g darált marhahús
  • 1 db kisebb fej hagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 400 g darabolt paradicsom konzerv
  • 1-2 evőkanál sűrített paradicsom
  • só, bors, bazsalikom, oregánó ízlés szerint
  • reszelt sajt (pl. parmezán vagy mozzarella)

Method
 

Elkészítés:
  1. Palacsinták elkészítése: Keverd össze a lisztet, tojásokat, tejet, szódavizet, sót és olajat, majd hagyd pihenni kb. 15 percig. Forrósítsd fel a serpenyőt, adj hozzá egy kevés olajat, és süss vékony palacsintákat. Tedd félre őket.
  2. Bolognai töltelék: Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Add hozzá a darált húst, és pirítsd addig, amíg kifehéredik. Ezután add hozzá a darabolt paradicsomot és a sűrített paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Főzd kb. 15-20 percig, hogy a szósz jól besűrűsödjön és az ízek összeérjenek.
  3. Töltés és sütés: Töltsd meg a palacsintákat a bolognai raguval, tekerd fel őket, majd helyezd egy tűzálló tálba. Szórd meg reszelt sajttal, és tedd 180°C-ra előmelegített sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad és aranybarna nem lesz a teteje (kb. 10-15 perc).

Megjegyzés

Tálald frissen a megsült bolognai palacsintákat, akár salátával vagy egy kis extra paradicsomszósszal.
Különleges és laktató étel lehet ebédre vagy vacsorára.
Jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up