Ez a szósz olyan, mintha a nagyi fahéjas tejbegrízének az illata és egy vaníliapuding krémessége találkozna – mennyei!
Hozzávalók
Method
Elkészítés
- A tejet és a tejszínt öntsd egy kisebb lábosba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, és melegítsd fel közepes lángon, amíg gőzölögni kezd (ne forrald).
- Egy kis tálban keverd simára a keményítőt kb. 2 evőkanál hideg tejjel.
- A forró tejkeverékhez add hozzá folyamatos keverés mellett a keményítős tejet, és főzd 1–2 percig, amíg besűrűsödik.
- Vedd le a tűzről, és ha szeretnéd még selymesebbé tenni, keverj bele egy evőkanál vajat.
- Langyosan tálald
Megjegyzés
Tipp:
A szósz állaga ízlés szerint változtatható: ha hígabbat szeretnél, használj kevesebb keményítőt, ha pudingosabb állagot, akkor picit többet.És ha valaki szereti, reszelhetsz bele egy kis szerecsendiót is – elképesztő őszi ízélmény!