Fahéjas vaníliaszósz

Ez a szósz olyan, mintha a nagyi fahéjas tejbegrízének az illata és egy vaníliapuding krémessége találkozna – mennyei!

Fahéjas vaníliaszósz

Hozzávalók
  

Hozzávalók (kb. 4 személyre)
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejszín vagy még több tej, ha lágyabbat szeretnél
  • 1 evőkanál cukor vagy méz ízlés szerint
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magja vagy 1 tk vaníliakivonat
  • 1 púpos teáskanál étkezési keményítő pl. kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál vaj elhagyható, de krémesebbé teszi

Method
 

Elkészítés
  1. A tejet és a tejszínt öntsd egy kisebb lábosba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a fahéjat, és melegítsd fel közepes lángon, amíg gőzölögni kezd (ne forrald).
  2. Egy kis tálban keverd simára a keményítőt kb. 2 evőkanál hideg tejjel.
  3. A forró tejkeverékhez add hozzá folyamatos keverés mellett a keményítős tejet, és főzd 1–2 percig, amíg besűrűsödik.
  4. Vedd le a tűzről, és ha szeretnéd még selymesebbé tenni, keverj bele egy evőkanál vajat.
  5. Langyosan tálald

Megjegyzés

Tipp:

A szósz állaga ízlés szerint változtatható: ha hígabbat szeretnél, használj kevesebb keményítőt, ha pudingosabb állagot, akkor picit többet.
És ha valaki szereti, reszelhetsz bele egy kis szerecsendiót is – elképesztő őszi ízélmény!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up