Diós palacsinta vaníliás mascarpone krémmel töltve

Diós palacsinta vaníliás mascarpone krémmel töltve

A diós palacsinta vaníliás mascarpone krémmel töltve igazi ínycsiklandó desszert, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra. A palacsinta könnyű, puha tésztája és a diós ízvilág együttesen csodás harmóniát alkot, míg a vaníliás mascarpone krém gazdag és krémes állagával még inkább felerősíti az élményt. Ez a desszert nemcsak ízletes, de látványos is, így garantáltan lenyűgözi majd a családot és a barátokat egyaránt. Készítsd el ezt a különleges finomságot, és tedd felejthetetlenné az estéteket!

Diós palacsinta vaníliás mascarpone krémmel töltve

Course Dessert
Cuisine Italian
Adag 4 főre

Hozzávalók
  

Hozzávalók a palacsintához

  • 2 db tojás
  • 250 ml tej
  • 150 ml szódavíz
  • 150 g liszt
  • 50 g darált dió
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál olaj

Hozzávalók a vaníliás mascarpone krémhez

  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml tejszín

Elkészítés
 

Palacsinta tészta készítése:

  • A tojásokat keverd össze a tejjel, a cukorral és egy csipet sóval.
  • Add hozzá a lisztet és a darált diót, majd keverd simára.
  • Végül add hozzá az olajat és a szódavizet, és hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig.
  • Egy serpenyőt melegíts fel, kend ki kevés olajjal, majd süsd meg a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára.

Vaníliás mascarpone krém elkészítése:

  • A mascarponét keverd össze a porcukorral és a vaníliakivonattal.
  • A tejszínt külön verd habbá, majd óvatosan keverd bele a mascarponés krémbe.

Töltés és tálalás:

  • A palacsintákat töltsd meg a vaníliás mascarpone krémmel, majd hajtsd össze.
  • Szórd meg a tetejét darált dióval és porcukorral, ha szeretnéd.

Jó étvágyat hozzá!

    Keyword dió, mascarpone, palacsinta, vanília

    Ez a palacsinta recept falmatricaként is elérhető itt: Diós palacsinta vaníliás mascarpone krémmel töltve, falmatrica recepttel

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Recept értékelése




    Up