Hozzávalók
Method
Palacsinta tészta készítése:
- A tojásokat keverd össze a tejjel, a cukorral és egy csipet sóval.
- Add hozzá a lisztet és a darált diót, majd keverd simára.
- Végül add hozzá az olajat és a szódavizet, és hagyd pihenni a tésztát 10-15 percig.
- Egy serpenyőt melegíts fel, kend ki kevés olajjal, majd süsd meg a palacsintákat mindkét oldalukon aranybarnára.
Vaníliás mascarpone krém elkészítése:
- A mascarponét keverd össze a porcukorral és a vaníliakivonattal.
- A tejszínt külön verd habbá, majd óvatosan keverd bele a mascarponés krémbe.
Töltés és tálalás:
- A palacsintákat töltsd meg a vaníliás mascarpone krémmel, majd hajtsd össze.
- Szórd meg a tetejét darált dióval és porcukorral, ha szeretnéd.
Jó étvágyat hozzá!