Sonkás-baconos palacsinta

 

Sonkás-baconos palacsinta

Hozzávalók
  

Palacsinta hozzávalók:
  • 100 g liszt
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál olaj a tésztába + olaj a sütéshez
Töltelék hozzávalók:
  • 100 g sonka (aprítva vagy kockázva)
  • 100 g bacon szalonna (felkockázva vagy csíkokra vágva)
  • 1 db kis fej hagyma (apróra vágva, opcionális)
  • 100 g reszelt sajt (pl. trappista, mozzarella vagy cheddar)
  • 1-2 evőkanál tejföl vagy krémsajt (a krémesebb töltelékért)
  • bors ízlés szerint
  • apróra vágott friss petrezselyem vagy snidling (opcionális)

Method
 

Elkészítés:
  1. Palacsinták készítése: Egy tálban keverd össze a lisztet, tojásokat, tejet, sót és olajat, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapsz. Pihentesd a tésztát pár percig, majd forrósítsd fel a serpenyőt egy kis olajjal, és süsd ki a palacsintákat.
  2. Töltelék készítése:
    Egy serpenyőben pirítsd meg a bacon szalonnát közepes lángon, amíg ropogós nem lesz. Szedd ki egy papírtörlőre, hogy lecsepegjen róla a felesleges zsír.A visszamaradt zsiradékban pirítsd meg az apróra vágott hagymát (ha használod), majd add hozzá a sonkát, és kicsit pirítsd össze őket.Ha kész, keverd össze a pirított sonkát és bacont a reszelt sajttal, tejföllel vagy krémsajttal, és ízesítsd borssal. Ha szeretnéd, friss petrezselyemmel vagy snidlinggel is feldobhatod.
  3. Töltés: Töltsd meg a palacsintákat a sonkás-baconos töltelékkel, majd tekerd fel vagy hajtsd össze.
  4. Sütés (opcionális): Ha szeretnéd még ropogósabbra sütni a palacsintát, tedd vissza a megtöltött palacsintákat egy serpenyőbe, és pirítsd meg mindkét oldalát pár percig.

Megjegyzés

Ezek a sonkás-baconos palacsinták sós, gazdag ízvilágukkal biztosan elnyerik a tetszésedet. Jó étvágyat hozzá! 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up