Go Back

Almáspite

Hozzávalók
  

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 db sütőpor
  • 1 db tojás
Töltelékhez:
  • 2 kg alma lereszelve és kicsavarva

Method
 

Elkészítés:
  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, két felé vesszük a tésztát. Az egyik gombóc picit nagyobb legyen.
  2. A nagyobb részt kinyújtjuk hagyományos sütőtepsi méretűre, és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  3. A reszelt, kifacsart almát rárakjuk, eloszlatjuk.
  4. A tetejére tesszük a kisebb cipóból nyújtott tésztánkat.
  5. Tetejét villával megszúrkáljuk.
  6. Közepes lángon addig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz.
  7. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.