Go Back

Hozzávalók a klasszikus poffertjeshez - 30-40 db

Hozzávalók
  

Hozzávalók
  • 250 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szárított élesztő vagy 15 g friss
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • Vaj a sütéshez és tálaláshoz
  • Porcukor a szóráshoz

Method
 

Elkészítés
  1. Tészta keverése: Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, élesztőt, cukrot és sót. Add hozzá a langyos tejet, majd a tojást, és keverd simára.
  2. Pihentetés: Takard le a tésztát, és hagyd pihenni 30 percig szobahőmérsékleten, hogy enyhén megkeljen.
  3. Serpenyő előkészítése: Melegítsd fel a poffertjes serpenyőt közepes hőfokon, és minden mélyedést kenj ki vajjal.
  4. Sütés: Kanalazz a tésztából a formákba – csak félig töltsd meg őket. Süsd 1–2 percig, amíg az alsó rész megszilárdul.
  5. Megfordítás: Egy fa pálcika vagy villa segítségével fordítsd meg őket, és süsd további 1 percig, míg szép aranybarnák lesznek.
  6. Tálalás: Helyezd egy tányérra, olvasztott vajjal és porcukorral szórd meg.

Megjegyzés

Tálalási tippek

A klasszikus poffertjes vajjal és porcukorral készül, de számos változatban tálalható:
  • Friss gyümölcsökkel (eper, áfonya, banán)
  • Csokoládé- vagy karamellszósszal
  • Tejszínhabbal
  • Dióval, mandulával vagy mogyoróval megszórva