Hozzávalók
Method
🧑🍳 Elkészítés:
A tészta bekeverése:
- A kovászt keverd össze a tojásokkal, majd add hozzá a tejet, az ásványvizet, a cukrot, sót, és ha szeretnéd, a vaníliás cukrot is.
- Fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és keverd csomómentesre.
- A tészta állaga legyen palacsintás: selymesen folyós, de ne túl híg. Ha szükséges, kevés vízzel vagy tejjel állítsd be.
Pihentetés:
- Letakarva hagyd pihenni minimum 1 órát, de ha ráérsz, akár egész éjszakán át is a hűtőben.
- Ezalatt a kovász elkezdi „dolgozni” a tésztát – ettől lesz különleges az íze és levegősebb az állaga.
Sütés:
- Serpenyőben, kevés olajon süsd a palacsintákat, mint a hagyományos verziónál.
- A tészta kissé buborékos lehet, de szépen terül, és picit vastagabb, puhább lesz a végeredmény.
Megjegyzés
🍓 Tipp:
- Édes változathoz töltsd lekvárral, túróval vagy vaníliapudinggal.
- Sós változatként fantasztikus sajttal, sonkával, spenóttal vagy tejföllel is!
- Ha van maradék kovászod (akár savanykásabb is), az még karakteresebb ízt ad – igazi gourmet palacsinta lesz belőle!