Go Back

Mákosguba palacsinta

Hozzávalók
  

Hozzávalók – kb. 6-8 darabhoz:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 2 dl szódavíz vagy ásványvíz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2 evőkanál egész mák
  • kevés olaj a sütéshez
Hozzávalók a töltelékhez
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2-3 evőkanál cukor ízlés szerint
  • opcionálisan: reszelt citromhéj vagy egy csipet fahéj

Method
 

Palacsinta elkészítése
  1. A tojásokat keverd el a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd a tejjel és ásványvízzel.
  2. Keverd hozzá a lisztet, végül szórd bele az egész mákszemeket.
  3. Hagyd állni 10-15 percet, hogy a mák kissé megpuhuljon a tésztában.
  4. Serpenyőben kevés olajjal süss belőle szép, pöttyös palacsintákat.
Pudingos töltelék:
  1. A pudingport a szokásos módon főzd meg: egy kevés hideg tejben csomómentesre kevered, majd a maradék felforralt tejhez adod, és sűrűre főzöd a cukorral.
  2. Hűtsd langyosra, időnként megkeverve, hogy ne bőrösödjön.
Töltés és tálalás:
  1. A palacsintákat kend meg a vaníliapudinggal, és tekerd fel.
  2. Porcukorral szórd meg, és tálaláskor mehet mellé egy kis mákszórás vagy extra pudingöntet.

Megjegyzés

🍽 Tipp:

Ha ünnepibbé tennéd, kevés rumaromát vagy narancshéjat is tehetsz a pudingba. Tökéletes desszert egy vasárnapi ebéd után!