Hozzávalók
Method
Palacsinta elkészítése
- A tojásokat keverd el a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, majd a tejjel és ásványvízzel.
- Keverd hozzá a lisztet, végül szórd bele az egész mákszemeket.
- Hagyd állni 10-15 percet, hogy a mák kissé megpuhuljon a tésztában.
- Serpenyőben kevés olajjal süss belőle szép, pöttyös palacsintákat.
Pudingos töltelék:
- A pudingport a szokásos módon főzd meg: egy kevés hideg tejben csomómentesre kevered, majd a maradék felforralt tejhez adod, és sűrűre főzöd a cukorral.
- Hűtsd langyosra, időnként megkeverve, hogy ne bőrösödjön.
Töltés és tálalás:
- A palacsintákat kend meg a vaníliapudinggal, és tekerd fel.
- Porcukorral szórd meg, és tálaláskor mehet mellé egy kis mákszórás vagy extra pudingöntet.