Go Back

Mákosgubás palacsinta

Hozzávalók
  

Hozzávalók
🥞 Palacsintatészta (8-10 db-hoz):
  • 2 db tojás
  • 250 g liszt
  • 300 ml tej
  • 200 ml szódavíz
  • 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 csipet
🍽️ Mákos guba töltelék:
  • 3-4 db szikkadt kifli lehet akár vajas kalács is
  • 150 ml meleg tej
  • 1-2 evőkanál méz vagy porcukor
  • 100 g darált mák
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 csipet fahéj opcionális
  • 1 teáskanál vanília aroma

Method
 

🧑‍🍳 Összeállítás:
  1. A kiflit vágd vékony karikákra, forgasd össze a meleg tejjel és a többi hozzávalóval. Picit hagyd állni, hogy magába szívja a tejet.
  2. Süsd ki a palacsintákat.
  3. Töltsd meg őket a mákosgubás keverékkel.
  4. Tekerd fel szorosan.
  5. Opcionálisan: Vajon pirítsd meg mindkét oldalát serpenyőben, vagy tedd őket tepsibe, locsold meg vaníliás tejjel, és süsd 10 percig 180°C-on – ez gőzös hatást ad neki, mint az igazi gubának!
🍦 Tálalási ötlet:
  1. Porcukorral meghintve
  2. Vaníliasodóval vagy tejszínhabbal
  3. Egy kis reszelt citromhéjjal vagy narancshéjjal megkoronázva

Megjegyzés

💡 Tipp:

Ha maradt guba a karácsonyi asztalról, ez egy szuper “next day” ötlet is lehet belőle! :)