Go Back

Mascarponés Szilveszteri Palacsinta

Hozzávalók
  

Palacsinta tészta
  • 250 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 500 ml tej
  • 100 ml szódavíz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál olaj a tésztába
  • Olaj vagy vaj a sütéshez
Töltelék
  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • Friss bogyós gyümölcsök (pl. áfonya, málna) vagy befőtt (pl. barack)
Csokiöntet
  • Egy tábla étcsoki megolvasztva 50 ml tejszínnel
Szilveszteri csillogás
  • Egy kevés ehető arany vagy ezüst dekorcukor a tetejére.

Method
 

Tészta elkészítése:
  1. A lisztet, tojást, tejet, cukrot/sót, és olajat egy nagy tálba mérjük.
  2. Robotgéppel vagy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
  3. A szódavizet csak a sütés előtt keverjük hozzá, hogy a tészta könnyű legyen.
Palacsinták sütése:
  1. Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal vagy vajjal, és közepes hőfokon felforrósítjuk.
  2. Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.
  3. Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz.
Töltés, dekorálás:
  1. Összekeverjük a mascarponét, porcukrot és vaníliát.
  2. A megmosott gyümölcsök 2/3-át óvatosan a krémbe keverjük
  3. A palcsintákat megtöltjük az így elkészült krémmel.
  4. A felcsavart vagy összehajtott palacsintákat megcsorgatjuk a csokiöntettel.
  5. Megszórjuk az arany és ezüst dekorcukorral