Hozzávalók
Method
Tészta elkészítése:
- A lisztet, tojást, tejet, cukrot/sót, és olajat egy nagy tálba mérjük.
- Robotgéppel vagy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
- A szódavizet csak a sütés előtt keverjük hozzá, hogy a tészta könnyű legyen.
Palacsinták sütése:
- Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal vagy vajjal, és közepes hőfokon felforrósítjuk.
- Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.
- Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz.
Töltés, dekorálás:
- Összekeverjük a mascarponét, porcukrot és vaníliát.
- A megmosott gyümölcsök 2/3-át óvatosan a krémbe keverjük
- A palcsintákat megtöltjük az így elkészült krémmel.
- A felcsavart vagy összehajtott palacsintákat megcsorgatjuk a csokiöntettel.
- Megszórjuk az arany és ezüst dekorcukorral