Go Back

Sima palacsinta mákos töltelékkel

Hozzávalók
  

Hozzávalók a palacsintához:
  • 250 g liszt
  • 2 db tojás
  • 400 ml tej
  • 100 ml szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj a tésztába
Hozzávalók a mákos töltelékhez:
  • 150 g darált mák
  • 100 g cukor vagy ízlés szerint
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 100 ml tej
  • Reszelt citromhéj opcionális

Method
 

Elkészítés:
  1. Palacsinta készítése: Egy tálban keverd össze a lisztet, tojásokat, cukrot, tejet és szódavizet, majd adj hozzá egy csipet sót és olajat. Keverd simára a tésztát, majd hagyd pihenni 10-15 percig.
  2. Forrósíts fel egy serpenyőt, és olajjal vagy vajjal kend ki. Süss belőle vékony palacsintákat.
  3. Mákos töltelék elkészítése: A darált mákot keverd össze a cukorral, vaníliás cukorral, és reszelt citromhéjjal. Melegítsd fel a tejet, majd keverd össze a mákkal, hogy egy sűrű, de kenhető állagot kapj.
  4. Töltés: A palacsintákat töltsd meg a mákos keverékkel, és tekerd fel.
  5. Tálalás: Porcukorral megszórva vagy tejszínhabbal tálalhatod, friss gyümölcsökkel díszítve.

Megjegyzés

Jó étvágyat!