Go Back

Tejbegrízzel töltött palacsinta

Hozzávalók
  

Hozzávalók a palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej kb
  • 1 dl szódavíz vagy ásványvíz
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor
  • kevés olaj a sütéshez
Hozzávalók a grízes töltelékhez:
  • 10 dkg búzadara (gríz)
  • 4 dl tej
  • 3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj (opcionális)

Method
 

Elkészítés:
  1. Palacsinta tészta: Keverd össze a lisztet, tojást, cukrot, sót, tejet és szódavizet, majd pihentesd kb. 15 percig. Forrósítsd fel a serpenyőt, adj hozzá egy kis olajat, és süsd ki a palacsintákat.
  2. Grízes töltelék: Melegítsd fel a tejet, add hozzá a búzadarát, és állandó keverés mellett főzd sűrűre, amíg a dara meg nem puhul. Ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral, és (ha szeretnéd) reszelt citromhéjjal. Hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró a töltésnél.
  3. Töltés: Kend meg a palacsintákat a grízes krémmel, majd tekerd fel őket.

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok hozzá! Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, szórd meg porcukorral vagy locsold meg egy kis csokoládéöntettel.