Go Back

Vaníliasodó recept

Hozzávalók
  

Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 500 ml tej
  • 3 db tojás sárgája
  • 50 g vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 púpozott evőkanál liszt vagy étkezési keményítő

Method
 

Elkészítés:
  1. A tejet egy kisebb lábasban melegítsd fel, de ne forrald fel. Ha vaníliarudat használsz, vágd félbe, kapard ki a magjait, és tedd bele a tejbe a rúddal együtt, majd hagyd kicsit állni, hogy átvegye az ízét.
  2. Egy tálban keverd simára a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel (vagy liszttel), amíg szép egynemű nem lesz.
  3. Folyamatos keverés mellett önts egy keveset a meleg tejből a tojásos keverékhez, hogy kiegyenlítsd a hőmérsékletet.
  4. Az így kapott keveréket lassan öntsd vissza a lábasba a maradék tejhez, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűsödésig.
  5. Ha elérte a megfelelő állagot (nem túl sűrű, de krémes), vedd le a tűzről, és ha vaníliarudat használtál, vedd ki belőle.
  6. Melegen vagy langyosan tálald, de akár hidegen is finom.