Hozzávalók
Method
Elkészítés:
- A tejet egy kisebb lábasban melegítsd fel, de ne forrald fel. Ha vaníliarudat használsz, vágd félbe, kapard ki a magjait, és tedd bele a tejbe a rúddal együtt, majd hagyd kicsit állni, hogy átvegye az ízét.
- Egy tálban keverd simára a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel (vagy liszttel), amíg szép egynemű nem lesz.
- Folyamatos keverés mellett önts egy keveset a meleg tejből a tojásos keverékhez, hogy kiegyenlítsd a hőmérsékletet.
- Az így kapott keveréket lassan öntsd vissza a lábasba a maradék tejhez, és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve főzd sűrűsödésig.
- Ha elérte a megfelelő állagot (nem túl sűrű, de krémes), vedd le a tűzről, és ha vaníliarudat használtál, vedd ki belőle.
- Melegen vagy langyosan tálald, de akár hidegen is finom.