Go Back

Zora palacsintája - A Hajnal és Árnyék íze

Adag: 4 ember

Hozzávalók
  

Hozzávalók (kb. 8–10 palacsintához):
  • 200 g liszt fele teljes kiőrlésű, fele fehér → fény és árnyék
  • 2 db tojás
  • 300 ml tej
  • 100 ml szénsavas ásványvíz könnyedséget ad
  • 2 evőkanál cukor vagy méz
  • 2 evőkanál kakaó az Árnyék ereje
  • 1 csipet fahéj a tűz lehelete
  • 1 csipet
Töltelékhez:
  • Mascarpone vagy krémsajt a fény
  • Áfonya, feketeribizli vagy szeder az Árnyék gyümölcsei
  • Méz az élet édessége

Method
 

Elkészítés:
  1. Keverd össze a tojást, tejet, vizet, majd a liszteket, cukrot, kakaóport, sót és fahéjat.
  2. Süss vékony palacsintákat.
  3. Töltsd meg mascarponéval, szórd meg fekete bogyós gyümölcsökkel, csorgasd rá a mézet.
  4. Ha extrát szeretnél: szórd meg reszelt étcsokival, hogy még sötétebb kontraszt legyen.
Tálalási javaslat (Zora módra):
  1. Tekerd fel, vágd ferdére, hogy látszódjon a fehér és fekete kontraszt.
  2. Díszítsd két oldalán áfonyával (farkas) és csipet csilipehellyel (sárkány).