Krumplis tócsni

Krumplis tócsni

Hozzávalók
  

Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya (krumpli)
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

Method
 

Elkészítés:
  1. Burgonya előkészítése: A burgonyákat hámozd meg és reszeld le egy finom reszelőn. Nyomd ki belőle a felesleges nedvességet, hogy a tócsni ropogós legyen.
  2. Hozzávalók összekeverése: Add hozzá a reszelt burgonyához a tojásokat, lisztet, zúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Keverd jól össze az egészet.
  3. Sütés: Melegíts fel egy serpenyőben olajat, és formázz kis lepényeket a burgonyás keverékből. Süsd őket közepes lángon mindkét oldalon aranybarnára, körülbelül 3-4 percig oldalanként.
  4. Tálalás: A tócsnit tálalhatod tejföllel, fokhagymás mártogatóssal, vagy akár egy könnyű salátával.

Megjegyzés

Tökéletes választás lehet főételként vagy köretként! Jó étvágyat! 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up