A szilveszteri ünneplés elengedhetetlen része a finom falatok és a különleges desszertek, amelyekkel stílusosan búcsúztathatjuk az óévet. Ez a mascarponés, gyümölcsös szilveszteri palacsinta recept tökéletes választás, ha valami igazán elegáns, mégis könnyen elkészíthető édességgel szeretnéd lenyűgözni a vendégeidet. A vékonyra sütött, magyar stílusú palacsinták mascarponekrémmel töltve, friss gyümölcsökkel megkoronázva és arany cukorral megszórva igazán ünnepi hangulatot varázsolnak az asztalra. Készítsd el ezt az ellenállhatatlan finomságot, és garantáltan mindenki boldogan koccint az új évre!
Hozzávalók
Method
- A lisztet, tojást, tejet, cukrot/sót, és olajat egy nagy tálba mérjük.
- Robotgéppel vagy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
- A szódavizet csak a sütés előtt keverjük hozzá, hogy a tészta könnyű legyen.
- Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal vagy vajjal, és közepes hőfokon felforrósítjuk.
- Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.
- Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz.
- Összekeverjük a mascarponét, porcukrot és vaníliát.
- A megmosott gyümölcsök 2/3-át óvatosan a krémbe keverjük
- A palcsintákat megtöltjük az így elkészült krémmel.
- A felcsavart vagy összehajtott palacsintákat megcsorgatjuk a csokiöntettel.
- Megszórjuk az arany és ezüst dekorcukorral