Mascarponés Szilveszteri Palacsinta Recept

Szilveszteri palacsinta gyümölcsös mascarponés krémmel

 

A szilveszteri ünneplés elengedhetetlen része a finom falatok és a különleges desszertek, amelyekkel stílusosan búcsúztathatjuk az óévet. Ez a mascarponés, gyümölcsös szilveszteri palacsinta recept tökéletes választás, ha valami igazán elegáns, mégis könnyen elkészíthető édességgel szeretnéd lenyűgözni a vendégeidet. A vékonyra sütött, magyar stílusú palacsinták mascarponekrémmel töltve, friss gyümölcsökkel megkoronázva és arany cukorral megszórva igazán ünnepi hangulatot varázsolnak az asztalra. Készítsd el ezt az ellenállhatatlan finomságot, és garantáltan mindenki boldogan koccint az új évre!

Mascarponés Szilveszteri Palacsinta

Hozzávalók
  

Palacsinta tészta
  • 250 g finomliszt
  • 2 db tojás
  • 500 ml tej
  • 100 ml szódavíz
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál olaj a tésztába
  • Olaj vagy vaj a sütéshez
Töltelék
  • 250 g mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • Friss bogyós gyümölcsök (pl. áfonya, málna) vagy befőtt (pl. barack)
Csokiöntet
  • Egy tábla étcsoki megolvasztva 50 ml tejszínnel
Szilveszteri csillogás
  • Egy kevés ehető arany vagy ezüst dekorcukor a tetejére.

Method
 

Tészta elkészítése:
  1. A lisztet, tojást, tejet, cukrot/sót, és olajat egy nagy tálba mérjük.
  2. Robotgéppel vagy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
  3. A szódavizet csak a sütés előtt keverjük hozzá, hogy a tészta könnyű legyen.
Palacsinták sütése:
  1. Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal vagy vajjal, és közepes hőfokon felforrósítjuk.
  2. Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.
  3. Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz.
Töltés, dekorálás:
  1. Összekeverjük a mascarponét, porcukrot és vaníliát.
  2. A megmosott gyümölcsök 2/3-át óvatosan a krémbe keverjük
  3. A palcsintákat megtöltjük az így elkészült krémmel.
  4. A felcsavart vagy összehajtott palacsintákat megcsorgatjuk a csokiöntettel.
  5. Megszórjuk az arany és ezüst dekorcukorral

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up