Ha egy igazán különleges, sós ínyencséggel szeretnéd feldobni az ünnepi asztalt, próbáld ki a sajtkrémes lazacos palacsintát! Ez a kifinomult, mégis egyszerűen elkészíthető fogás tökéletes választás szilveszterre vagy bármilyen elegáns alkalomra. A könnyű palacsinták lágy sajtkrémmel és füstölt lazaccal töltve, friss zöldfűszerekkel megbolondítva garantáltan elkápráztatják a vendégeidet. Egy falat ebből a különleges előételből a luxus ízvilágát idézi, miközben a készítése egyszerűbb, mint gondolnád!
Hozzávalók
Method
- A lisztet, tojást, tejet, cukrot/sót, és olajat egy nagy tálba mérjük.
- Robotgéppel vagy kézi habverővel csomómentesre keverjük.
- A szódavizet csak a sütés előtt keverjük hozzá, hogy a tészta könnyű legyen.
- Egy tapadásmentes serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal vagy vajjal, és közepes hőfokon felforrósítjuk.
- Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a serpenyőbe, és egyenletesen eloszlatjuk.
- Mindkét oldalát 1-2 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz.
- Az előkészített hozzávalókat összekeverjük.
- A megsült palacsintákat egyenként megtöltjük, és ízlés szerint feltekerjük vagy rétegezzük.
- Friss zöldfűszerekkel, például kaporral vagy petrezselyemmel tálaljuk.