Spenótos fokhagymás palacsinta

Spenótos fokhagymás palacsinta

Hozzávalók
  

Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 1 csipet
  • 200 g friss vagy fagyasztott spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj

Method
 

Elkészítés:
  1. Először mosd meg a friss spenótot, majd párold meg egy kevés olívaolajon, és ha már összeesett, turmixold pépesre. Ha fagyasztott spenótot használsz, olvaszd fel, és nyomd ki belőle a felesleges vizet.
  2. Keverd össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a szódavizet és a sót, majd add hozzá a pépesített spenótot. A masszát keverd simára, hogy ne maradjanak benne csomók.
  3. Melegíts egy palacsintasütőt, cseppents bele egy kis olajat, majd egy merőkanálnyi tésztát önts a forró serpenyőbe. Süsd meg a palacsintát mindkét oldalán, amíg aranybarnára pirul.

Megjegyzés

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up