Friss, zöld és egészséges – spenótos palacsinta recept
A spenótos palacsinta nemcsak ízletes, de igazi vitaminbomba is! A tavasz és nyár ízeit hozza az asztalra, ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ebben a receptben a puha, aranyszínű palacsintákba friss spenót kerül, amely kiváló vas-, kalcium- és antioxidáns-forrás. Ez a fogás tökéletes reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is – próbáld ki önmagában vagy gazdagítsd különböző töltelékekkel, mint a sajt, túró, vagy akár egy kevés sonka. Könnyű, ízletes és garantáltan sikerülni fog!
Hozzávalók
Method
- A spenótot mossuk meg, és forró vízben pár percig blansírozzuk, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
- Tegyük a spenótot a tejjel együtt egy turmixgépbe, és turmixoljuk simára.
- Adjuk hozzá a tojásokat, az olajat, és keverjük össze.
- Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a csipet sót, majd a szódavizet, és keverjük simára a tésztát.
- Hagyjuk pihenni a tésztát 10-15 percig.
- Forrósítsunk fel egy serpenyőt, kenjük ki kevés olajjal, és süssük meg a palacsintákat mindkét oldalukon 1-2 percig.
Megjegyzés
Kapcsolódó blogcikk: [Spenótos palacsinta? Igeeen!](<https://palacsintamania.hu/spenotos-palacsinta-igeeen/>)