Spenótos palacsinta

Spenótos palacsinta

Friss, zöld és egészséges – spenótos palacsinta recept

A spenótos palacsinta nemcsak ízletes, de igazi vitaminbomba is! A tavasz és nyár ízeit hozza az asztalra, ráadásul gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ebben a receptben a puha, aranyszínű palacsintákba friss spenót kerül, amely kiváló vas-, kalcium- és antioxidáns-forrás. Ez a fogás tökéletes reggelire, ebédre vagy akár vacsorára is – próbáld ki önmagában vagy gazdagítsd különböző töltelékekkel, mint a sajt, túró, vagy akár egy kevés sonka. Könnyű, ízletes és garantáltan sikerülni fog!

Spenótos palacsinta

Adag: 4

Hozzávalók
  

Hozzávalók:
  • 100 g friss spenót
  • 2 db tojás
  • 250 ml tej
  • 150 ml szódavíz vagy víz
  • 150 g liszt
  • 1 evőkanál olaj

Method
 

Elkészítés:
  1. A spenótot mossuk meg, és forró vízben pár percig blansírozzuk, majd szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
  2. Tegyük a spenótot a tejjel együtt egy turmixgépbe, és turmixoljuk simára.
  3. Adjuk hozzá a tojásokat, az olajat, és keverjük össze.
  4. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a csipet sót, majd a szódavizet, és keverjük simára a tésztát.
  5. Hagyjuk pihenni a tésztát 10-15 percig.
  6. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, kenjük ki kevés olajjal, és süssük meg a palacsintákat mindkét oldalukon 1-2 percig.

Megjegyzés

Tálaljuk a palacsintát tejföllel vagy kedvenc feltétünkkel.
Jó étvágyat!

Kapcsolódó blogcikk: [Spenótos palacsinta? Igeeen!](<https://palacsintamania.hu/spenotos-palacsinta-igeeen/>)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up