Tejbegrízzel töltött palacsinta

Tejbegrízzel töltött palacsinta

A tejbegrízzel töltött palacsinta igazi nosztalgikus finomság, amely két gyerekkori kedvencet egyesít egyetlen tökéletes desszertben. A puha, vékony palacsinták belsejében lágy, vaníliás tejbegríz bújik meg, amely minden falatnál krémes és kényeztető élményt nyújt. Egy kis fahéjjal, kakaóval vagy gyümölcsszósszal megbolondítva még különlegesebb lehet. Tökéletes választás egy tartalmas reggelihez, uzsonnához vagy akár egy édes, lélekmelengető desszertnek is!

Tejbegrízzel töltött palacsinta

Hozzávalók
  

Hozzávalók a palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej kb
  • 1 dl szódavíz vagy ásványvíz
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor
  • kevés olaj a sütéshez
Hozzávalók a grízes töltelékhez:
  • 10 dkg búzadara (gríz)
  • 4 dl tej
  • 3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj (opcionális)

Method
 

Elkészítés:
  1. Palacsinta tészta: Keverd össze a lisztet, tojást, cukrot, sót, tejet és szódavizet, majd pihentesd kb. 15 percig. Forrósítsd fel a serpenyőt, adj hozzá egy kis olajat, és süsd ki a palacsintákat.
  2. Grízes töltelék: Melegítsd fel a tejet, add hozzá a búzadarát, és állandó keverés mellett főzd sűrűre, amíg a dara meg nem puhul. Ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral, és (ha szeretnéd) reszelt citromhéjjal. Hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró a töltésnél.
  3. Töltés: Kend meg a palacsintákat a grízes krémmel, majd tekerd fel őket.

Megjegyzés

Jó étvágyat kívánok hozzá! Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, szórd meg porcukorral vagy locsold meg egy kis csokoládéöntettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Up